träningsvärk i magen!


Ni anar inte hur mycket skratt denna kväll har bjudit på! bästa du♥ Nu ska vi sova ska va i stallet 7 imorgon.. -.- mocka och fixa åt alla. Så nu måste vi verkligen sova! puss.

Emma

You light up the sky to show me you are with me

























emma

Zara M

Det här är min ridlärares häst som jag hjälper till med ibland. Hon är minst sagt speciell och har inte  alltid huvudet med sig. Ändå är det svårt att inte tycka om denna underbara häst. Rider henne mest för att jag vill utvecklas i min ridning då hon inte riktigt är som dom andra hästarna jag rider.
En av våra lugnare ridpass:

// Elin


Hemma

Hejsan, nu är jag hemma efter en lång stall dag. började med att rida Thomas, jag fokuserade verkligen idag.  Så han gick super bra i slutet! as nöjd verkligen, sen red jag ut på Zelma, hon var spänd och hoppade till för allt som lät men annars gick det bra och red sen lite i paddocken och det gick faktiskt också bra. Sen red jag över Nisse tills Jonna, det känndes konstigt att lämna gården och veta att vi aldrig kommer tillbaks dit tillsammans. Men ändå bra, så venne :p SEn tog jag en galopp på vägen. Och sen släppte vi ut honom med Calypso och My, det gick bra.

Ni ska snart få film/bilder från dagen, kyss :*

emma

Ut till pållarna

Nu ska jag bege mej ut till pållarna. Thomas och Zelma ska ridas hemma på myrby såklart och Nissa ska ridas iväg... jag ska rida över honom til Jonna, dit han flyttar nu. Känns både bra och dåligt. Det jobbiga är att han inte längre finns där helahela tiden. Men jag gillar verkligen att va hos Jonna, så jag tror ändå det kommer bli super :D dessutom kommer jag inte ha lika stressigt när jag är på myrby osv. Känns som att allt blir så mycket bättre trots att jag inte kommer ha alla på samma ställe så är det ju nära! :)


min fina prins!♥

emma

Jag e dyr i drift :(

Satt och klickade in på charlies hemsida. tänkte att jag skulle klicka i de saker som stod högst på min önske lista just nu, när det gäller stall kläder till mej själv alltså inte något till hästarna. satt bara och klickade, tyckte det känndes bra då jag bara tog det som verkligen behövdes.

Så här visade det sej sen...


13 varor (Summa 17 359:-)

vart fett ledsen :( haha.

Men jag ska ju såklart inte köpa det!


I have change a lot...

emma

Imorgon:

Så åker jag först ut till stallet och rider Happy och Tindra sedan drar jag till Messligen med min familj för att fira påsk där. Därför kommer det inte bli så mycket ridning för mig nästa vecka, jag vet att det kommer ganska olägligt men ni behöver inte oroa er för jag kommer att uppdatera massa hästrelaterat ändå.

Asphagens Tindra

Tindra är en shettis och en liten viktbärande b-ponny på 6år. Sommaren 2011 red jag och mina kompisar in henne och just nu har jag henne under utbildning. Hon är även premierad. Tindra är en underbar tjej som verkligen vill göra rätt för sig och om jag får bestämma så kommer hon att bli bäst när jag är klar med henne

//Elin


Happy Shadow

Happy är en erfaren, maxad c-ponny född år1994. Ja, vad ska man säga. Han har lärt mig i princip allt jag kan idag. Han är verkligen världens läromästare. Happy är utbildad inom dressyren och kan det mesta. Om ryttaren gör rätt , gör han rätt. Annars så går det inte alls. Det ända med han som han inte är så ärlig i är hoppningen. För att han ska hoppa kräver han att man rider för han är väldigt tittig. Förut kändes det omöjligt att få han över ett hinder men nu efter alla år så har han fått mer tillit till mig och nu kräver han inte lika mycket av mig.
'
Förutom att han lärt mig allt jag kan så har han tagit mitt hjärta med storm. Det finns ingen mer mysig, härlig, underbar och personlig häst i hela världen, eller jag har iallafall inte träffat någon.
Snart så har jag fast Happy på delfoder i 3 år och han är mitt allt.
// Elin

Dumma format.

Vet att det är super konstigt format, vet inte varför.. :/ Hon ser ut som en rund jävla kötbulls ponny med det är hon verkligen inte!


Home.

Hejsan, nu är jag hemma. Longerade Zelma idag, hon var super lugn och lyssnade jätte bra! bästa tjejjen!
haha, marias kommentar när Pia sa att hon faktiskt var snäll när jag hanterade henne, " Men hon tycker om sin Emma!" Det gick rätt fort allting idag, men stackarn som red Thomas rammlade av och gjorde illa armen :( 
Nu ska jag bara chilla, snart kommer det en film jag gjorde tidigare idag så håll utkik! Så vi ses!

så här tycker jag och elin om vädret som pågår dag ut och dag in...


emma

Hiss

Jag måste verkligen hissa alla kingslands tunna ridtröjor. Man kan ha dom året om för dom är aldrig för varma eller för kalla. Dom passa lika bra att ha hemma i stallet som på tävling eller träning och dom är ju såklart hur snygga som helst. Helst skulle man vilja ha allihopa ^^ De här är dom jag tycker är snyggast.

Hästarna jag rider.

Zelma M, syster med Zara som elin rider. Hon känns som min egen då det bara är jag som har henne. Dom dagar jag inte är där fixar den som äger allt och sen vilar hon. Hon är mitt allt och den ni kommer få läsa mäst om.


Munsboro Thomas, är utlånad till ridskolan där jag har honom på delfoder. Underbar "ponny" de där! Det kan jag lova!


Nearly Red, har jag ridit sen sommaren 2011, vi ska komma ut och tävla till våren, världens snällaste kille helt enkelt! <3

Emma

slutat, bara 3 lektioner idag

Hejsan, hade bara 3 lektioner idag, nu blir det lunch på pizzerian med mitt hjärta <33 EmmA

Movies

För er som vill ha en bättre uppfattning om hur hästarna är som jag rider så här får ni lite filmer :)

Zara M

Happy Shadow


Asphagens Tindra


// Elin

Försovit mej.

Hejsan, har försovit mej. ska åka om 6 minuter ;) så måste fixa mej nu därav inge bra mmorgon uppdatering. Efrerskolan ska jag hem och plocka undan på mitt rum, det är verkligen ett måste nu! SEn ska jag ut till Zelma. Hejdå

här är filmen från igår.



emma

Nearly Red

Nearly Red eller Nisse som han kallas till vardags är som Thomas född 1994 på Irland.

Nisse började jag sköta sommaren 2011. Hade honom ett par dagar i veckan och lallade mest runt. Tyckte det var coolt att rida en sån stor häst när jag själv var på minimal och det största jag red var en maxad d-ponny och utöver det hade en b-ponny under uppfostran och samtidigt red in en shettis. ah ni fattar.
10 novemeber fick jag hoppa honom för första gången och jag var förvånad över att jag bara behövde styra, och inte banka,dra smacka som den typiska "ponnyryttaren" jag va. Hoppade honom allt oftare och högre. Startade en klubbtävling som blev till två, och vips så skulle jag starta honom lokalt. Men tillbaks till sommaren, jag skulle inte ha Nisse när skolan började och han fick en ny skötare. Jag fortsatte rida honom iallafall konstigt nog och sen flyttade han, vilket iofs var flera månader senare, men i slutet av påsken 2012 flyttade Nisse hem, till gården som han bor på nu. Jag är där och rider honom så fort jag har tid och ska även hjälpa till att rida in ett 4:a årigt sto på gården.

Nisse är en helt otrolig häst och jag tror inte att det finns någon snällare!




emma

Munsboro Thomas ~ You are the fire in my heart.

Munsboro Thomas eller Thomas som han kallas är född 1994 på Irland.

Thomas är utlånad till ridskolan där jag har honom på delfoder en dag i veckan. Jag började sköta Thomas 1:a november 2011 efter mycket omständigheter. Ibörjan var jag deprimerad och då fanns han där för mej, och han har verkligen hjälpt mej upp igen. Man borde inte ha så bra kontakt med en häst man känns så kort tid, men med tanke på hur mycket tröst jag sökte hon honom under den tiden då jag inte hade någon annan som ville lyssna så kom vi varandra extra nära. Jag är verkligen glad över att jag har honom nu och trots att vi inte passar till 100% så är jag glad när jag är med honom. Vi tävlar tillsammans på klubb nivå och har i dom senaste tävlingarna placerat oss på första plats. Vilket kanske inte är ettt under med tanke på hur otroligt grym han är men det ger mig ändå självförtroende.

Jag ser verkligen fram emot att få bättre kontakt med honom.






emma

Zelma M ~ In a class by herself

Zelma M eller bara Zelma, är född 7 maj år 2000.

Jag träffade Zelma när hon var 5 år gammal men det var bara en vanlig brun och galen häst som jag absolut inte tänkte röra. Zelma vart utlånad ett tag och kom tillbaks några år senare. Hösten 2009 borstade jag lite smått på Zelma då jag inte hade något bättre för mej, brukade även släppa ner henne i ridhuset så hon fick springa av sej. Och jag kunde inte låta bli att tycka att hon var as häftig. Men hon gick inte längre att rida på. Jag vet inte hur det blev där emellan, men ett år senare så åkte vi med Maria som äger Zelma till askö stuteri ett par gånger, då Zelma skulle få föl. Men vi brydde oss inte speciellt mycket om Zelma där då var vi mer intresserade av de snygga hingstarna och söta fölen. Hon hade ridits lite under sommaren som vart  och sen var det dags att ta det lungt.

Sent på natten den 6:e maj kom lilla Zvante. Ur sööt och världens busigaste. Zelma och Zvante gick bara uppe i hagen ända tills det vart så pass kallt att de var tvugna  att komma in om nätterna. Jag gjorde min praktik i stallet hösten 2011 och sista dagen fick jag sitta upp på Zelma, då hade hon inte ridits på jätte länge. Hon kickade lite och jag bara satt vågade inte röra mej, jag visste exakt vad som kunde hända då jag sett henne tillräckligt mycket. Jag travade över att par bommar och galopperade nått varv. Och var bara så himla lycklig över att jag fått seta på denna helt otroliga häst. Visste inte om jag någonsin skulle få sitta på hennes rygg igen.

Men det vet jag nu. Jag har henne 5 dagar i veckan och sen vilar hon 2. Alltså är det bara jag som rider henne. Som ni säkert förstått har Zelma ett väldigt speciellt beteende men det gör inte att jag tycker om henne mindre. Hon är helt amazing sån kvalité på hela hästen. Jag fick börja hoppa henne lite smått men trodde inte att detr skulle leda någonstans, var ju  bara glad att jag fick förtroendet att rida henne.  Började vara med på hoppträningarna som klubben anordnade och en sak kan jag lova. Hästen  hoppar som en gud. Jag har fullt upp med att hålla mej kvar över hindret så som hon hoppar! Hon klarar inte av att tävla då hon får hjärnsläpp, och inte pallar det. Men vi har startat en klubbtävling vilket var lagom nivå och bara att behöva hoppa till musik och massa som kollade var jobbigt för henne, men tycker hon gjorde det riktigt bra och vi klarade det tillsammans.

 

Denna häst är mitt allt och jag vet inte vad jag skulle vara utan henne.

 

 





emma

RSS 2.0